HUMUS
1 sayfadaki 1 sayfası
HUMUS
Humus
Malzeme
500 gr. nohut 4 tane limon 1,5 su bardağı tahin ( Tahinsizde olur ama zaten pek sevmem tahini ) Tuz, iki diş sarımsak
Yapılışı
Nohut bir gece önceden ıslatılır. Bir tencerede çok iyi pişinceye kadar haşlanır, suyu süzülür. İnce delikli süzgeçten iki defa geçirilir. Limonların suyu sıkılır, sarımsak dövülür, tahin ezilip püre haline getirilmiş nohuta karıştırılıp içine tuz eklenir. Bu karışım bir servis tabağına yayılarak konur. Üstüne kimyon, toz biber serpilir ve zeytinyağı gezdirilir. Üstü domates, turşu ve maydanozla süslenir. Not : Arzuya göre süneber (çam fıstığı) tereyağında kavrularak sade humusun üstüne dökülür.
Malzeme
500 gr. nohut 4 tane limon 1,5 su bardağı tahin ( Tahinsizde olur ama zaten pek sevmem tahini ) Tuz, iki diş sarımsak
Yapılışı
Nohut bir gece önceden ıslatılır. Bir tencerede çok iyi pişinceye kadar haşlanır, suyu süzülür. İnce delikli süzgeçten iki defa geçirilir. Limonların suyu sıkılır, sarımsak dövülür, tahin ezilip püre haline getirilmiş nohuta karıştırılıp içine tuz eklenir. Bu karışım bir servis tabağına yayılarak konur. Üstüne kimyon, toz biber serpilir ve zeytinyağı gezdirilir. Üstü domates, turşu ve maydanozla süslenir. Not : Arzuya göre süneber (çam fıstığı) tereyağında kavrularak sade humusun üstüne dökülür.
Selma- Mesaj Sayısı : 10
Kayıt tarihi : 30/12/07
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz